Musiikin maisteri Hanna Kosonen on uusi Forum Artisin pääsihteeri - Forum Artis

Musiikin maisteri Hanna Kosonen on uusi Forum Artisin pääsihteeri

Forum Artisin uudeksi pääsihteeri on valittu musiikin maisteri, humanististen tieteiden kandidaatti Hanna Kosonen.

Kososella on vuosikymmenten kokemus kulttuurialan vaikuttamistehtävissä ja järjestöjen hallinnon alalla toimimisessa. Hän on työskennellyt mm. yli 10 vuoden ajan Tapiola Sinfoniettan intendenttinä, jolloin hänen tehtäviinsä kuului kokonaisvaltainen kulttuuripoliittinen vaikuttamistyö ja taloudellinen vastuu orkesterin toiminnasta.

Viimeksi hän on työskennellyt toiminnanjohtajan sijaisena Suomen Säveltäjissä ja hankkinut tässä tehtävässä laajan tietämyksen erityisesti tekijänoikeusalan toimintalogiikasta ja luovan alan sidosryhmistä. Forum Artisin pääsihteerin osa-aikaisen työn lisäksi hän toimii kapellimestari Hannu Linnun assistenttina.

–    Minusta on valtavan hienoa päästä työskentelemään Forum Artisiin eri alojen taiteilijoiden hyväksi. Taiteiden merkitys on vahvistunut viime aikojen poikkeusoloissa ja useat ovat huomanneet miten paljon tarvitsemme tarinoita, kuvia ja musiikkia. On kiehtovaa päästä mukaan Forum Artisiin juuri nyt, kun maailmamme on matkalla muuttuneeseen normaaliin, Kosonen sanoo.

–    Olemme iloisia saadessamme Hanna Kososen Forum Artisin pääsihteeriksi. Laaja-alaisella ja vakuuttavalla kokemuksellaan hän voi ottaa kokonaisvaltaisesti haltuunsa niin kulttuuripoliittisen vaikuttamistyön kuin yhdistyksen taloushallinnonkin. Arvostamme hänen vankkaa kokemustaan, verkostojaan ja kielitaitoaan. Odotan innolla yhteistyötä, toteaa Forum Artisin puheenjohtaja, kirjailija Virpi Hämeen-Anttila.

Hanna Kosonen aloittaa tehtävässään 1.9.2020.

Kuva: Milla Hyvärinen